prijslijst

TATTOOVERWIJDERING


Juist door het gebruik te maken van meerdere systemen kunnen wij onze cliŽnten een optimaal resultaat garanderen. Ook is het mogelijk om een bestaande tatoeage te verlichten voor een zogenaamde "cover up". De tatoeage kan in slechts enkele behandelingen zodanig vervaagd worden dat er daarna weer een nieuwe tatoeage over heen gezet kan worden in iedere kleur die men wenst. Bij Navada worden de behandelingen uitgevoerd door middel van de nieuwste laser.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een vrijblijvend informatief gesprek plaats. Tijdens dit consultatiegesprek wordt de behandeling en procedure verder uitgelegd. Het aantal benodigde behandelingen wordt geschat, een prijsofferte wordt gemaakt en tenslotte kan er een test worden uitgevoerd indien men dit wenst. De instelling van de laser is afhankelijk van het type, kleuren van de tatoeage en van het huidtype van de patiŽnt.

Op dit moment worden met de Q-Switched (korte puls) lasers de beste resultaten behaald. Deze lasers staan garant voor een minimum aan pijn, ongemak of bijwerkingen. Tattoo lasers werken volgens het principe van de selectieve fotothermolyse. De laser produceert een zeer smalle lichtbundel, hierdoor kan er met grote precisie worden gericht.

Bij het zetten van een tatoeage wordt de inkt via de tatoeagenaald in de huid aangebracht, de huid geneest en de inkt zit ingekapseld in de dermis op ong. 1,5 ŗ 2 mm diepte. De lichtbundel van de laser gaat door de epidermis (bovenste huidlaag) en zal alleen de inkt verwarmen.

tattooverwijdering

Het licht van de laser wordt door alle denkbare kleuren zeer goed geabsorbeerd.
Bij de kleuren groen, paars en lichtblauw, zijn er soms wel meer laserbehandelingen nodig.
Door een zeer korte laser impuls van ong. 2 nanoseconde, veroorzaakt het laserlicht een explosie van energie in de inkt van de tatoeage, deze laserpuls duurt zo kort dat alleen de inkt hierdoor kan worden opgewarmd. De inkapseling van de inktdeeltjes wordt verbroken, de inktdeeltjes worden hierdoor steeds verder vergruist in zeer kleine deeltjes. Vervolgens kunnen de inktdeeltjes in de komende weken langs natuurlijke weg het lichaam verlaten.

Na de 3e laserbehandeling. De volgende weken zal deze tatoeage nog verder verbleken.
Zoals u ziet is de huid niet beschadigd!

tattooverwijdering

Gemiddeld zijn er 8 tot 12 behandelingen nodig om de tatoeage volledig te verwijderen.
De tussentijd tussen de behandelingen bedraagt 8 weken, dit is nodig om de huid voldoende rust te geven en de inkt moet eerst volledig uit het lichaam verdwenen zijn.

Tijdens de behandeling zal er tijdelijk een witte verkleuring (snow effect) optreden, deze witte verkleuring verdwijnt ong. 20 min. na de behandeling.
Er zal ook een lichte roodheid en zwelling optreden, dit trekt sneller weg door na de behandeling de plek te koelen met een icepack. Tijdens en tussen de behandeling moet u de zon vermijden, indien u toch in de zon komt dient u de huid goed te beschermen met een sunblock.

Een tatoeage moet minimaal 6 maand geplaatst zijn voordat deze kan verwijderd worden.
De inkt moet eerst helemaal ingekapseld zitten, alvorens deze kan verwijderd worden.

De tijd die nodig is om een tatoeage te verwijderen duurt gemiddeld 1 to 1,5 jaar.
De tijdsduur wordt vooral bepaald door de dikte van de inktlaag die onder de huid is aangebracht.
Schaduws zijn dun, een cover-up of een tribal is extra dik.

tattooverwijdering
Overzicht   |   definitieve ontharing    |   Tattooverwijdering   |   Huidverjonging   |   Huidverbetering   |   Witte tanden (magic white)