prijslijst

VOETREFLEXOLOGIE


Het zelfhelend vermogen van het lichaam
voetreflexologieAls er een stoornis aanwezig is in het lichaam, is de reflexzone op de voet bij druk vaak pijnlijk. Door op de pijnlijke plek te drukken en de druk vast te houden tot de pijn afneemt, prikkel je het lichaam tot reageren. Het zelfhelend vermogen van het lichaam treedt dan in werking. Hierdoor kan men enkele dagen moe zijn, zich grieperig voelen, meer ontlasting hebben of meer moeten plassen.
Blokkades worden opgeruimd en men voelt zich actiever en opgewekter.

Het is echter nooit mogelijk om te concluderen dat een orgaan niet goed functioneert.
Voeten geven niet specifiek de organen weer, maar het gehele gebied waarbinnen een orgaan ligt.
Een holistische aanpak
D.w.z. een aanpak van het geheel van lichaam en geest. De klacht waarmee men bij een reflexzonetherapeut terecht komt, kan gaan van hoofdpijn, darmklachten, slapeloosheid, rugpijn, maagklachten, depressie,Ö Een reflexzonetherapeut behandelt de gehele mens. Niet alleen zijn lichaam, maar ook zijn gevoel en emoties.

Nieuw leven
De toepassing van reflexologie werd vorige eeuw nieuw leven ingeblazen door de Amerikaanse artsen Bowers en Fitzgerald. Fitzgerald sprak in zijn boek over zonetherapie i.p.v. reflexologie, omdat hij uit ervaring tot de conclusie kwam dat er steeds reacties plaatsvonden in een verticale zone van het lichaam. Hij verdeelde het lichaam in tien verticale zones. Hierin is een overeenkomst te zien tussen de energiebanen uit de acupunctuur, die ook verticaal lopen.
De zone-indeling van Fitzgerald heeft veel invloed gehad op de huidige voetenkaarten. Hij bepaalde bijvoorbeeld de ligging van organen op de voeten. Later ontstonden er ook andere ideeŽn. De meeste reflexologen gaan echter uit van de zoneindeling van Fitzgerald.


Overzicht      |      Ingegroeide nagel       |      Likdoorn / eelten      |      Voetreflexologie      |      Podotechnieken      |      paraffinebad