prijslijst

ACNE / COUPEROSE


Welke behandeling kan toegepast worden bij acné :
IPL - actieve acné
glykopeel
fruitzuurpeeling
White thee cleanness intense behandeling voor acné
GEEL : antiseptische behandeling
Fruitzuurpeeling
Vermindert littekens van acne, grove poriën en hyperpigmentatie.
Deze peeling duurt ongeveer 20 min. Het resultaat is echter pas bevredigend na 6 tot 8 sessies, telkens met een tussenperiode van 3 tot 4 weken. Na de behandeling wordt u een verzorgende crème voorgeschreven.

sluit


Acne

Wat is acne?
Acne is een chronisch ontstekingsproces van het talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door oa. Hormonale factoren. Meestal vind je acne in het gelaat, hals en nek. Bij de uitgebreidere vormen zijn ook de borst, schouders en rug aangedaan.
Acne begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgenen).
Mensen die erg aan acne hebben geleden dragen daar overigens wel vaak levenslang de littekens van mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.

Wat moet u zeker vermijden!
Het uitknijpen van puistjes wordt afgeraden, uitknijpen met de nagels laat gemakkelijk littekens na en verspreidt de bacteriën in het weefsel.
Gebruik geen peelings, deze kunnen de talgklieren irriteren en zo de acne verergeren.
Sofri heeft speciale gel cleansings die bijzonder geschikt zijn tegen acne (zie color-energie onder GEEL).

Wat is de oorzaak?
Door de invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. De talg wordt dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit alles leidt tot verstopping van de talgklieren, daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier dringen en zo een ontsteking veroorzaken.

IPL couperose

Wat is couperose? Spider Naevi?
Couperose zijn uitgezette en verwijde bloedvaatjes, waarin het bloed is gestagneerd. Ook kunnen spider naevi ontstaan, waarbij zichtbare rode draadjes de huid ontsieren, dit kan eenvoudig verholpen worden met de IPL.
Het komt veel voor bij mensen die buiten werken en dus blootstaan aan diverse weersomstandigheden. Ook kan het een genetisch bepaalde belasting zijn, waarbij de sterkte of zwakte van de vaatwand bepalend is voor het ontstaan van couperose.
Mensen met couperose kunnen dit nog versterken door het gebruik van tabak. Couperose is volkomen onschuldig, soms kan het echter klachten geven, zo kan het gezicht rood aanlopen door temperatuursschommelingen, wat kan samengaan met een onaangenaam warmtegevoel.

Hoe werkt IPL op couperose / spider naevi?
De haarvaatjes worden door de energie van de lamp dichtgebrand, waardoor de roodheid in de huid verdwijnt. De spider naevi kunnen afzonderlijk behandeld worden waardoor deze helemaal verdwijnen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig
.
Couperose behandeling

Couperose behandeling
De magie van white tea : Beauty power voor individuele wensen.
Sedert meer dan 4000 jaar erkent men in China reeds het gebruik van thee als geneesmiddel. Witte thee behoort tot de uitverkoren soorten en de bestanddelen worden vandaag de dag niet enkel in de geneeskunde maar ook in de cosmetiek toegepast.
De extracten uit de knoppen en bladeren bevatten vele waardevolle vit. Zoals B, C, E en K die voor de werking van onze huidfuncties belangrijk zijn. Bezit als anti-oxidant een uitzonderlijk hoge waarde om de huidcellen tegen beschadiging van vrije radicalen te beschermen. Couperose behandeling : Aangepaste verzorging voor de gevoelige couperose huid. Bevat een uniek plantencomplex uit muizendoorn en korenbloem. Tekenen van couperose verminderen en de microcirculatie in het gelaat wordt geharmoniseerd.

BLAUW : kalmerende behandeling
Het SOFRI verzorgingssysteem BLAUW : Bijzonder geschikt voor de gevoelige, droge, geïrriteerde huid met neiging tot couperose.

Werking :
• kalmeert en koelt de huid
• tegen roodheid, verhitting en irritaties
• verbetert duurzaam de vochtvoorziening in de hoornlaag
• versterkt het weerstandsvermogen van de huid
• beschermt tegen UV-stralen en milieu-invloeden

Belangrijke bestanddelen :
• korenbloemenextract
• avocado-olie
• vitamine E
• kariteboter
• Aquarich® zwarte haver
• UV-filter


Overzicht        |        Acne / couperose        |        Pigmentatiestoornis        |        Littekenverbetering        |        Eczeem / psoriasis