prijslijst

IPL HUIDPROBLEMEN


IPL acne

Wat is acne?
Acne is een chronisch ontstekingsproces van het talgkliersysteem dat wordt beÔnvloed door oa. Hormonale factoren. Meestal vind je acne in het gelaat, hals en nek. Bij de uitgebreidere vormen zijn ook de borst, schouders en rug aangedaan.
Acne begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgenen).
Mensen die erg aan acne hebben geleden dragen daar overigens wel vaak levenslang de littekens van mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.

Wat moet u zeker vermijden!
Het uitknijpen van puistjes wordt afgeraden, uitknijpen met de nagels laat gemakkelijk littekens na en verspreidt de bacteriŽn in het weefsel.
Gebruik geen peelings, deze kunnen de talgklieren irriteren en zo de acne verergeren. Sofri heeft speciale gel cleansings die bijzonder geschikt zijn tegen acne (zie color-energie onder GEEL).

Wat is de oorzaak?
Door de invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. De talg wordt dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit alles leidt tot verstopping van de talgklieren, daarnaast zetten bepaalde bacteriŽn die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier dringen en zo een ontsteking veroorzaken.

Hoe werkt de IPL op acne?
Het breed spectrum licht van de IPL wordt door de huid geabsorbeerd en bevordert de bloedvoorziening naar de talgkliertjes. Hierdoor zal de bacterie Propionibacterium acnes worden vernietigd, omdat deze niet kan overleven in een zuurstofrijke omgeving.
Wie kan behandeld worden?
Alleen de actieve acne kan behandeld worden, oude acne littekens zullen niet verdwijnen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Voor een acne behandeling zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig.

acne

IPL couperose

Wat is couperose? Spider Naevi?
Couperose zijn uitgezette en verwijde bloedvaatjes, waarin het bloed is gestagneerd.
Ook kunnen spider naevi ontstaan, waarbij zichtbare rode draadjes de huid ontsieren, dit kan eenvoudig verholpen worden met de IPL.
Het komt veel voor bij mensen die buiten werken en dus blootstaan aan diverse weersomstandigheden. Ook kan het een genetisch bepaalde belasting zijn, waarbij de sterkte of zwakte van de vaatwand bepalend is voor het ontstaan van couperose.
Mensen met couperose kunnen dit nog versterken door het gebruik van tabak.
Couperose is volkomen onschuldig, soms kan het echter klachten geven, zo kan het gezicht rood aanlopen door temperatuursschommelingen, wat kan samengaan met een onaangenaam warmtegevoel.

Hoe werkt IPL op couperose / spider naevi?

De haarvaatjes worden door de energie van de lamp dichtgebrand, waardoor de roodheid in de huid verdwijnt. De spider naevi kunnen afzonderlijk behandeld worden waardoor deze helemaal verdwijnen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig.

couperose

Littekens
Behandeltijd hangt af van het soort litteken

lidtekens


Pigmentatiestoornissen
Pigmentvlekken, al dan niet ontstaan door te veel UV-straling of zonnebrand, kunnen zeer ontsierend zij.
Voornamelijk wanneer deze in het gelaat voorkomen. De oplossing hiervoor is IPL. Met zeer gerichte behandelingen kunnen de donkere pigmentvlekken aangepakt worden waardoor deze enkele tinten lichter gemaakt kunnen worden.

Pigmentvlekken


Wijnvlekken
Een wijnvlek of port-wine stain is een aangeboren vaataandoening van uitgezette bloedvaten in de huid. Wijnvlekken zijn niet erfelijk. Ze komen het meest voor in het gelaat en de hals, hoewel ze ook elders op het lichaam kunnen voorkomen.
Bij de geboorte is de vlek nog roze, maar in de loop van het leven wordt de vlek steeds donkerder en opvallender, dit kan voor menigeen psychosociale gevolgen hebben. Behandeling van een wijnvlek is dan ook van groot belang.
Wijnvlekken (vasculaire dermatosen) kunnen worden behandeld met laser. Hiermee zijn goede resultaten te behalen. Het aantal behandelingen is zeer verschillend per wijnvlek, dit heeft te maken met de diepte van de verwijde vaatjes en het oppervlak.

wijnvlekken

 


Overzicht   |   definitieve ontharing    |   Tattooverwijdering   |   Huidverjonging   |   Huidverbetering   |   Witte tanden (magic white)