prijslijst

IPL/E-light

Nooit meer scheren, harsen of waxenÖ
geen last meer van irritaties en ingegroeide haartjes? Door definitieve ontharing bent u eindelijk van die harige problemen definitief verlost! U bent niet langer gebonden aan de klassieke tijdelijke ontharingsmethodes
Bij Navada definitieve ontharing aan betaalbare prijzen nu binnen ieders handbereik!

ipl

Wij werken met de allernieuwste apparatuur en beschikken over 3 verschillende (laser)methodes

Voor permanente ontharing van de donkere haren tot huidtype 4 gebruiken wij het IPL systeem ( met Xenonlamp) voor donkerdere huidtypes (tot huidtype5) en de lichtere, rode, blonde en grijze haren. Gebruiken wij het E-light systeem ( Elos -Electro Optical Synergie)

Wij werken enkel met goedgekeurd medische toestellen met zowel CE als FDA keurmerk Welke de strenge keuring naar veiligheid en efficiŽnte verkregen hebben.

IPL ontharing
De ontharing met de IPL methode is ruwweg hetzelfde principe als de ontharing met de (diode) laser. Laser ontharing begint met een gepulseerde lichtflits, maar filtert het licht in 1 kleur (monochromatisch) in tegenstelling tot IPL ontharing word licht van verschillende golflengten gebruikt, waardoor er minder kans is op beschadiging van de huid. Een ander voordeel is dat een definitieve ontharing met een flitslamp veel minder pijnlijk is, en dat de behandeling sneller gaat, aangezien er grotere oppervlakken kunnen worden behandeldipl


Definitieve ontharing is gebaseerd op photothermolyse.
Het licht(photo) wordt omgezet in warmte (thermo)en zo het haarzakje vernietigt (lyse).Bij IPL behandelingen wordt er gebruik gemaakt van lichtpulsen die door de bovenste laag van de huid en deposito's doordringen tot in de haarzakjes om deze te vernietigen. Gemiddeld 6-9 behandelingen zullen resulteren in een reductie van 90-95% van het haar. Omdat de methode afhankelijk is van de melanine (pigment) in het haar, kan niet iedereen behandeld worden d.m.v IPL of laser. Dit betekent dat lichte, rode, blonde en grijze haren niet verwijderd kunnen worden met deze methode.

Een techniek die dit WEL kan op alle huidsoorten om van nature (dus niet geverfde) rode, lichte, blonde en grijze haren te kunnen verwijderen, is de Elos (of SHR behandeling). De Elos of E-light technologie is een samenvoeging van RF (Radio Frequency) radiogolven (bipolaire hoogfrequente stroom, niet voelbaar), die gebruikt wordt in samenvoeging met IPL. De radiogolven (Bipolaire hoogfrequente stroom) zijn onafhankelijk van zowel de huid als de pigmentatie van het haar. Om tot een permanente haarverwijdering te komen draait alles dus om het vernietigen van het 'target' (het haarzakje) door middel van warmte . Bij IPL of Laser proberen we de energie zo hoog mogelijk in te stellen om minimaal 70 graden rond de haarfollikel te bereiken. Met Laser en IPL moet het licht eerst de huid passeren. We hebben 70 graden nodig om een haarfollikel te vernietigen. De efficiŽntie van IPL of laser (of andere varianten zoals VPL, PPL, ...). is dus afhankelijk van het contrast tussen de huid en de haren. Het meest optimale resultaat wordt bereikt bij een lichtere huid met dikker en donker haar. Hoe lichter de huid en hoe dikker en donkerder het haar, des te beter zal het resultaat uiteindelijk zijn. Met Laser en IPL kan men dus natuurlijk rood, blond of grijs haar NIET verwijderen. Ook mensen met een zeer donkere huidskleur zijn helaas niet geschikt voor deze vorm van behandeling.

Dat komt omdat het licht wordt aangetrokken door pigment. Het licht gebruikt als het ware het donkere haartje als antenne, die de hitte geleidt naar de haarwortel. Concreet: wanneer de huid te donker is 'ziet' het licht geen contrast tussen de huid en het haartje en gaat de huid alle energie aantrekken en verbranden, wanneer de haartjes te licht zijn hebben we geen 'geleider' en gebeurt er niets. Er kunnen enkel optimale resultaten worden behaald met mensen die een bleke huid (tot huidtype 4) hebben en donkere haren

E-light ontharing (Elos Electro-Optical-Synergie)

Deze vaststellingen en beperkingen werden verder onderzocht en geanalyseerd door de 'uitvinders' van definitief ontharen met de IPL techniek. Onderzoek bracht hen bij een betere techniek die deze nadelen kon opvangen en doopten het 'Elos', de 2de generatie IPL techniek werd geboren. Elos staat voor Electro-Optical-Synergie, met andere woorden een samenwerking tussen optische (IPL, Laser) en elektrische (bi-polaire radiofrequentie) energieŽn. IPL systemen in combinatie met RF (Elos) worden ook wel E-light genoemd.

Het voordeel van bi-polaire radiofrequentie is dat het een bijkomende hitte-ontwikkeling geeft onder de huid en de bovenkant van de huid met rust laat zodat deze niet kan verbranden.
Conclusie: we kunnen een hogere temperatuur bereiken rond de haarfollikel zonder de huid te belasten. Hierdoor moeten onze lichtinstellingen (IPL/Laser) niet zo hoog staan. We bereiken dus een hogere temperatuur (effectiever) ťn we belasten de huid minder (veiliger). Zodoende we WEL in staat om haar te verwijderen, ongeacht de huidskleur en de kleur van het haar zelf. Uitgezonderd pigmentloze haren. En huidtype 6 (donker Afrikaans type)
Dit kan wel met het allernieuwste SHR systeem !!
- Het gebruik van E-light bestaat uit een combinatie techniek van gepulseerd licht, stroom en huidverkoeling. Eerst wordt de huid voorgekoeld door middel van de interne waterkoeling in de behandelkop. Hierna wordt door middel van de lichtpulse de huid voorverwarmd, waarna er een bipolaire hoogfrequente stroom door de huid gestuurd wordt (deze stroom voelt u niet, dit gebeurt in een flits). Hierdoor wordt de haarfollikel vernietigd.

Met de E-light methode worden in de haarschede radio golven gemaakt die de haarfollikels coaguleren De cel-eiwitten in het haarzakje stollen waardoor er nooit meer haren geproduceerd zullen kunnen worden. Dit in samenwerking met een lichtpulse die de huid voorverwarmt voor een optimale geleiding van de stroom. De RF-energie dringt tot diep in het weefsel binnen zonder dat er verlies van energie optreedt. Het verkoelen van de huid zorgt er voor dat de behandeling prettiger en vrijwel pijnloos werkt.


- De groeifase van haar Ė Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

- Ter voorbereiding op de behandeling met flitslicht

- Foto's voor en na

Ipl voor en na

- Diathermie, blend methode (Elektrische naaldontharing)


Hebt u nog vragen ? Ga naar onze pagina Definitieve ontharing en overloop de vragenlijst
Hier vind u de meest gestelde vragen en antwoorden. Hebt u nog vragen contacteer ons !


Overzicht   |   definitieve ontharing    |   IPL/E-light   |   SHR   |   Waxen & epilatie   |   Sugaring